רעילות האמוניה באקווריום-מאת אמיל וגנר - �lambda_4 �lambda_4 �lambda_4�lambda_4 �lambda_4 �lambda_4�lambda_4מבט על מסיסות ורעילות האמוניה והגורמים המשפיעים ומסקנות.
שלום.
הגעת להודעה זו עקב לחיצת קליק ימני על העכבר ופתיחת תפריטי העכבר. מערכות המידע של האתר ובהן מאמרים וה"ויקיפיש" מוגנים ע"י זכויות יוצרים. כל מאגרי המידע של האתר נבנו לאחר עבודות איסוף ומחקר עמוקות, במטרה לקדם את התחביב ולהעשיר את הידע של הגולשים והחובבים. אי לכך כל מאגרי המידע הינם קניינו הרוחני של האתר וככזה מוגן בזכויות יוצרים. מאגרי מידע הינם כל חומר כתוב המצוי על גבי האתר הכולל בין השאר: מאמרים, מחשבונים, "וויקיפיש" ואינדקסים למיניהם, פרטים על הצוות וכל חומר כתוב או בתמונות המועלה לאתר על ידי צוות האתר או מיופה כוחו לכלל שרתי האתר. כל מאגרי המידע המופיעים על גבי האתר הינם רכושו הבלעדי של האתר ואין לעשות בהם שימוש ללא אישור בעל האתר. אין להעתיקם או להפיצם ללא אישור מבעל האתר אלון ברזילי. שימוש שלא כדין במאגרי המידע יגרור אחריו הפעלת סנקציות משפטיות מכוח החוק.

המשך גלישה נעימה!
Aquarium

Warning: preg_match(): Unknown modifier '2' in /home/discus/public_html/includes/counter.php on line 95

רעילות האמוניה באקווריום-מאת אמיל וגנר

מאמרי כימית מים


 

 מבט על מסיסות ורעילות האמוניה והגורמים המשפיעים ומסקנות.

האמוניה היא חומר רעיל לדגים.

 האמוניה מומסת במי האקווריום ומקיימת בצורה זו שווי משקל כימי עם יון האמוניום.
יון האמוניום הנו מולקולת אמוניה טעונה חיובית ע"י צירוף אטום מימן. האמוניום אינו רעיל לדגים.
שויוי משקל זה הוא דינמי, בכל רגע נתון ובהתאם לגורמים המשפיעים,
כיוון התגובה יכול לנוע לכיוון יצירת אמוניה או יון אמוניום. באופן כללי,
הגורמים המשפיעים הם ph  וטמפרטורה.
נעשה מחקר, שבו נבדק תמותת של דגיsalmonids    כתוצאה מהרעלת אמוניה.
נמצאה תמותה של חצי מהאוכלוסיה בחשיפה ל 0.03 ppm של אמוניה וזו נקבעה 
כ-סף שממנו ניתן להגדיר כאזור תמותה.
נעשו בדיקות עבור רמות שונות של אמוניה כוללת (אמוניה ואמוניום הנמצאים בשווי משקל).
עבור כל ערך נעשו מניפולציות שלph  וטמפרטורה ונבדקו רכוזי האמוניה בכל נקודה.
להלן התוצאות עבור שני רמות אמוניה כוללת:
 
טבלת עזר – מציגה אחוז אמוניה ,מאמוניה כוללת כתלות ב-PH וטמפרטורה
 
 
אחוז
Temp (C)
pH 6.5
pH 7.0
pH 7.5
pH 8.0
pH 8.5
20
.13
.40
1.24
8.82
11.2
25
.18
.57
1.77
5.38
15.3
27.8
.22
.70
2.17
6.56
18.2
28.9
.26
.80
2.48
7.46
20.3

0.25 PPM

0.5 PPM

מקרא: כתום – אזור הנזק לרקמות. אדום – אזור התמותה.

מסקנות:

הגורם המרכזי הוא ה PH – ישנה ירידה משמעותית ומהירה בריכוז האמוניה

על חשבון יצירת יון אמוניום ככול שPH יורד.

הטמפרטורה, גורם פחות משפיע,  אבל עדיין גורם בטמפרטורות נמוכות להטיית

שויי המשקל לכיוון יצירת יון האמוניום והקטנת רעילות האמוניה החופשית.

חשוב להבין שרמת האמוניה הכוללת היא הערך שנמדד ע"י ערכות הבדיקה

(Amquel, Novaqua, Prime and Aquasafe).

ניתן לראות שבמיקרים שבהם הרמה הכללית של האמוניה היא בסביבות 0.5

ומטה והאקווריום מכיל מים בph   לכיוון ה7.5 ומטה,

ניתן לגשת לסילוק הגורם המזהם מבלי לעשות פעולות המשנות את ערכי המים

כגון מניפולציות בph, בטמפרטורה וכדומה.

באקווריום של מים בסיסים יש למהר ולבצע אחת מהשניים:

החלפות מים, ספיחת אמוניה או מניפולציות ב  ph-  כאמצעי להתרחקות מאזור הנזק

והתמותה עד מציאת הגורם המזהם.

בערכי ph  בסיסים מסויימים ניתן לטפל ראשונית ע"י הורדת טמפרטורה

בתנאי שהאוכלוסיה סבילה לטמפרטורות נמוכות .

 

מקורות:

  1. US Environmental Protection Agency. Ambient Water Quality Criteria for Ammonia, (EPA 440/5-85-001). January 1985.
  2. Glodek, Garrett S. "Ammonia in the Closed System Aquarium," FAMA, June 1991. 

 

פורסם בתאריך שבת, 07 בינואר בשעה 12:47:25 על ידי alon
בחר נושאים אשר קשורים לכתבה זו

מאמרי כימית מים

הצג הודעות חדשות
קבוצת אתר אקווריום בפייסבוק
סרט בנושא אקווריום דגי נוי